Pengalaman Naik MYAirline | Ok ke Tak Airline Baru Ni?


Hi & Assalamualaikum Sunchasers | Pada entrée kali ini, kami akan kongsikan pengalaman kami menaiki vol MYAirline yang baru sahaja beroperasi pada bulan novembre yang lepas. Bila namanya compagnie aérienne baru ni, semestinya terselit juga sedikit kerisauan samada d’accord ke tak d’accord. Jadi kali ni, kami akan kongsikan pengalaman kami menaiki pesawat MYAirline de Penang ke KL et sewaktu terbang pulang de Kuching ke KL.

Enregistrement | Vol macam standard couché, transport à la main 7 kg. Sekiranya ada nak ajouter des bagages, boleh tambah semasa enregistrement en ligne dans dan korang perlu pergi drop dekat kaunter bila gate dah ouvert. Untuk yang tak ada enregistrer les bagages, terus je pergi masuk balai pelepasan, tak perlu imprimer la carte d’embarquement, tunjuk version pdf dalam téléphone sahaja jeu de mots boleh. Harga enregistrement des bagages boleh dikatakan sangat murah berbanding compagnie aérienne lain. Kami ambil 20 kg enregistrement des bagages dengan harga RM35 sahaja. Yang bestnya, tak ada had bilangan beg, boleh je check in sebanyak mana pun beg selagi tak melebihi had berat.

À l’heure ke tidak ? | Berdasarkan pengalaman kami naik MYAirline dari Penang ke KL, alhamdulillah lisse, heure d’embarquement seperti dalam jadual. Untuk vol dari Kuching – KL pula, agak tersasar dari jadual, retard lebih kurang sejam lebih. Kami difahamkan ada problème technique.

Layanan staf et keadaan pesawat | Keadaan pesawat baru, dan kami rasa leg room MYAirline lebih besar sedikit dari Air Asia. Yang ni kena vérifie balik takut perasaan je. Staf & pramugari memang chill, baskets pakai au lieu de talons, ce que je trouve génial! Ye lah, flight kan dalam keadaan bergerak, pourtant pramugari ni semua memang akan ulang alik jalan dalam flight, bukan ke lagi senang kalau pakai sneakers. Dans l’ensemble, kami rasa layanan staf standard, lebih kurang sama macam kita naik compagnie aérienne lain. Flight calembour tak gegar banyak sangat temps kami naik alhamdulillah, memang kami tidur lena dari mula sehingga sampai ke destinasi.

@farhana_anaa Première expérience de vol avec MYAirline. Grande expérience jusqu’à présent et surtout à l’heure. Oui, leur hôtesse porte des baskets au lieu de talons. Aimer! #MYAirline #macompagnie ♬ Chaque seconde – Mina Okabe



Laisser un commentaire