Nature Retreat Paling Meilleur de Kuching, Sarawak : Pengalaman Di The Culvert Hotel Resort Kuching!


Hi & Assalamualaikum Sunchasers | Pada entrée kali ini kami akan critique sebuah hôtel berkonsepkan nature retraite yang meilleur giler di Kuching, Sarawak iaitu Le Culvert Hotel Resort Kuching. Hôtel ini unik kerana para pengunjung berpeluang tidur di dalam gelung bulat yang dilengkapi dengan salle de bain privée. Kepada korang yang dok mencari kat mana nak merasa nature retraite yang mantap di Sarawak ni, hôtel ni kena liste ada dalam korang d’accord!

Lokasi | Hôtel ini terletak di Santubong Damai iaitu lebih kurang 30 minit dari bandar Kuching. Lokasi hotel ini sangat strategik kerana terletak 5 minit sahaja dari Kampung Budaya Sarawak yang boleh dikatakan lokasi wajib para pengunjung yang datang ke Kuching. Kepada randonneurs pula, korang hanya perlu berjalan kaki 20-25 minit sahaja untuk ke pejabat ranger Parc national de Santubong, où commence votre voyage vers Santubong ! Kepada yang nak santai-santai je dan datang jusqu’à la guérison, korang boleh chill je dekat hotel sambil dengar bunyi deruan ombak. Memang tak menyesal lah kalau korang ke sini, dah la dekat dengan laut, dikelilingi pula hutan yang hijau, memang guérison ! Yang seronoknya hotel ni tak tersorok jeu de mots, senang je nak jumpa, sebelah jalan besar.

Bilik | Le ponceau ni mempunyai konsep yang rare, iaitu bilik pengunjung adalah di dalam ponceau atau gelung. Memang gelung tu cukup-cukup untuk fix sebuah lit queen size et espace ada sikit, lepas untuk seorang solat. Chambre standard Kalau ambil, toilettes ada kecil juga dalam bilik. Memang pandai hotel ni utiliser l’espace, dalam gelung yang kecil boleh siap ada toilette. Kami Ambil Sea View Suite, berbezanya dari yang biasa adalah ada espace étendu jusqu’à la salle de bain yang siap dilengkapi dengan baignoire. Memang seronok mandi sebab rasa nature betul-betul, berlantaikan batu dan tanah tapi tetap berkonsepkan mewah. Amour Amour Amour. Korang boleh book dekat Booking.com lien melalui INI.

Installation commune | Le ponceau ini betul-betul fokus dengan conçoit l’ensemble de l’hôtel. Boleh dikatakan tak ada satu benda jeu de mots di sekitar hotel ni yang tak cantik dan unik. Pont d’observation de kami ialah préféré de Tempat, di mana korang boleh tengok sunset dan ombak pantai. Pont d’observation Rekaan ni sangat unik, tampak mewah bila kita ambil gambar. Selain itu, bibliothèque ada juga, gymnase, surau dan dua kolam renang. Espace de stationnement jeu de mots luas, jadi tak ada masalah untuk yang bawa kereta.

Makanan | Kami tak dapat nak review makanan secara keseluruhan sebab kami ambil breakfast awal daripada masa yang ditetapkan sebab nak pergi randonnée. Bagus sangat layanan hotel ni, bila kami maklumkan yang kami perlu bergerak awal pagi, mereka dah pack siap-siap makanan untuk kami dalam bekas prêt à partir. Kami dapat mi goreng, sosej dan hashbrown. Sedap semuanya !

Dans l’ensemble, tout est parfait pour rester dans The Culvert Hotel Resort Kuching pour rasai sendiri pengalaman yang luar biasa yang kami lalui !Laisser un commentaire