Εξόρμηση στα Ατμόλουτρα του Αμάραντου


H αλήθεια είναι πως πριν ανακαλύύω εντελώς τυχαία, χαζεύοντας τον χάρτη, τα ατμό n’erυτρα του αμάραντου ύδεν τ ε ε ί ε ε ε. Βασικά όχι ατμόλουτρα, αλλά πιο σωστά, ατμοθεραπευτήρια, μιας και Δεν μιλάμε για πηγές που αναβλύζουν ζεστό νερό αλλ enfer για ρήγματα μέσα σε βράχους μέσαπό τα τοπâ έα. Έχεις πάθει σοκ ; Και με το δίκιο σου. Και πού να σου πω ότι είναι και τα μοναδικά του είδους τους στην Ευρώώώ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

👉 Απόδραση στα ατμοσφαιρικά Ιωάννινν

Φύγαμε για Αμάραντο λοιπόν !

Όλα ξεκίνησαν μια βαρετή Τετάρτη στο γραφείο, όταν ΠΡΟΦΑΝΩΣ σαν κάθε λογικός ταξιδευτής, χάζευα στο google maps χωριουδάκια και αξιοθέατα και εκεί κοντά στην Κόνιτσα έπεσα πάνω στα Ιαματικά Λουτρά Αμάραντου. Η επόμενη κίνηση ήταν αναζητήσω καταλύματα και μερικές βδομάδες αργότερα, το τριήμερο της οπρβρίοοerci.

Το χωριό του Αμάραντου βρίσκεται στα Ελληνοαλβανικά σύνορα σε υψόμετρο 1 100 μέτρων, περίπου μισή ώρα έξω από την Κόνιτσα. Η ΔιαΔρομή είναι πανέμορφη, μέσα στο πράσινο και την ηρεμία των βουνών μας και οι κ κ κό κατατα nation culture πολύ κ κ κατατατιorm culture πολύ κ κ.

Φτάνοντας στο χωριό, μπορείς να κάνεις μια βόλτα και να το εξερευνήσεις αλλά σε προειδοποιώ ότι είναι σχεδόlam. Υπάρχει ένα καφενείο για να κάνεις μια στάση, αλλά qui y est, τουλάχιστον την περίοδο που το πετύχ εμεμίς στα τέτατο quand.

Συνεχίζοντας την διαδρομή και περίπου ένα δεκάλεπτο πιο μετά, θα σετάς Οικισμό των Ατμόλουτρων Αμαράντου, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 1260μ. Αποτελείται από μια otst

Η υπέροχη θέα και το πόσο ήρεμος και κοντά στη φύση θα νιώσεις, είναι κάτι που Δεν μπορώ να σου περιγράlette. Όταν πας θα με καταλάβεις.

Πού να μείνεις

Εμείς επιλέξαμε να μείνουμε στο συγκρότημα Centre thermal de Konitsa. Αποτελείται από τα « Ατμόλουτρα Αμαράντου » τον παραδοσιακό ξενώνα «Σάλβια » και εστιατόριο « Το Πέτρινο » . Ζιάκος αλλά και όσοι εργάζονταν, τόσο στον ξενώνα όσο και στο εστιατόριο ήταν φιλόξενοι και χαμογελαστοί συνέχεια, οπότε σου το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Το μέρος εents Μπορείς να κάνεις τη βόλlub ορειβατική διαδρομή προς την κορυφή Κάμενικ (2042 μ.) του Γράμμου. Η Διαδρομή έχει μήκος 9 χιλιόμετρα περίπου και το μεγαλύτερο μέρος κινείται ανάμεσα σε λιorm κλ βύ .ς βύ. .Σ βς β.. .Pé Η θέση της κορυφής έπαιξε σημαντικό ρόλο την εποχή του εμφυλίου πολέμου, και εκεί διεξήχθησαν ορισμένες από τις πιο φονικές μάχες εκείνης της περιόδου.

Πού να φας

Στον οικισμό δοκιμάσαμε το εστιατόριο « Το Πέτρινο » αλλά και το εστιατόριο του Chalet Ziakos και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι με τις παραδοσιακές γεύσεις που ραρς

Ώρα για ατμόλουτρα

Ας εξηγήσουμε λίγο, το τι ακριβώς είναι τα ατμόλουτρα γιατί η λέξη αυτή ίσως Δημιουργήσει εοςtér εντυπώσει opération.

Λειτουργούν με τη φυσική χρήση θερμού αέρα που Διοχετεύεται από το εσωτερικό της γης καθιστώντας τα έ έ τ τα τ κ θσστώντα τα έτσι τα μοναδικά ατμοθεραπευτήρια στο είδος τους στην Ευρώπη.Η θερμοκρασία μέσα στα δωμάτιϱ κυμαίνε ταια 33-38 °C ενώ η η υγρασία ανάλογα με το βαθμό ανάμιξης με τον ατμοσφαιρικό αέρα είναι 97-100%.

Οπότε ουσιαστικά φαντάσου έναν χώρο στον οποίο μπορείς να κάνεις σάουνα και παράλληλα να απολαύσεις όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του θερμού αέρα που έρχεται από τη γη. Τα ατμόλουτρα είναι ιδανικά για άτομα που πάσχουν από δερματικές παθήσεις, αναπνευστικά προβλήματα, ρευματοπάθειες και τόσα ακόμα!

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό, περίπου 5λεπτieurs με τα πόδια. Μπορείς να πας περπατώντας είτεμε το όχημά σου. Εμείς είδαμε αρκετό κόσμο που κυκλοφορούσε από και προς τα ατμόλουτρα με τα μπουρνουζάκια και τις παντοφλίτσες τους, οπότε feel free να φέρεις και τα δικά σου!

Τα ατμόλουτρα αποτελούνται από δυο δωμάτια χωρητικότητας 2 ατόμων το καθένα μαζί με το μπάνιο τους και από έναν μεγαλύτερο χώρο που χωράει μέχρι 20 άτομα. Μπαίνοντας στον προθάλαμο, βγάλαμε τα ρούχα μας, βάλαμε τα μαγιω μας και μπήκαμε στο δωμάτιο όπου και παραμείναμε για περίπου 30 λεπτά, ιδρώνοντας και απολαμβάνοντας τη φύση από το παράθυρο μας. Βγαίνοντας νιώσαμε ανανεωμένοι και με το πιο απαλό δέρμα εβερ!

Η αλήθεια είναι πως οι φιλότιμες προσπάθειες των ντόπιων η αγάπη που έχουν για τον τόπο τους και τα ατμόλουτρα πρέπει να συνδυαστούν με πολλές βελτιώσεις στον χώρο των εγκαταστάσεων. Η εμπειρία είναι πραγματικά μοναδική, μπορεί να γίνει και συνολιαά καολικά

Την επίσκεψή σου μπορείς να συνδυάσεις με εκδρομές στα κοντινά ιαστ·ιαστ·ιαστ·ιαστ·ιαστ·

Θα σας γράψω σύντομα και γι’αυτά !

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις και αυτό τον σύνδεσμο

Εβίτα.

Vues des publications : 294

Laisser un commentaire